Over ons

Over ons:


Maar misschien is het toch geen toeval... en waren we wel voorbestemd om te gaan brouwen.


What's in a name? Renée Stuyck. Haar familienaam verwijst naar een 'stuik', in de voorbije eeuwen een filtermand die werd gebruikt door  de brouwers. 

Laten we er, om het plaatje compleet te maken, dus maar van uit gaan dat Renée een verre afstammelinge is van een oude brouwersfamilie en de brouwersgenen niet volledig gewist zijn.  Haar koksopleiding en doorgedreven kennis van smaken en geuren komen  ook in de brouwerij van pas tijdens het samenstellen van onze recepten.


 Gedurfde mengelingen van kruiden en vruchten geven een subtiele smaak toets aan onze bieren die we ontwikkelen in onze 50 liter test brouwerij.

Tijdens feestjes en proeverijen met vrienden en familie worden onze brouwsels, gewikt, gewogen en gekeurd.

Meestal vallen ze in de smaak (vaak ook bij niet bier drinkers die ontdekken dat er ook voor hen bier bestaat).

Steeds vaker kregen we de vraag of ons bier te koop is.


En jawel, daar werd voor gezorgd.

Vanaf eind september 2019 kwamen onze eerste bieren met de klinkende naam "NE GEVAARLEUKE" op de markt.


Vanwege het feit dat we nog niet beschikken over een brouw installatie  met voldoende capaciteit voor commerciële brouwsels brouwen we momenteel nog op verplaatsing. Maar wie weet wat de toekomst nog zal brengen?

 


Brouwer Dirk Van Put"Ooit wil ik eens een bier brouwen"

Dat was een uitspraak die mijn vrouw had onthouden en in gedachte had toen ze op zoek ging naar een verjaardags geschenk.  Uiteindelijk werd dat een een 20 liter starterskit van bij Brouwland en  een pakket met de nodige ingrediënten.

Wonder boven wonder was het eerste brouwsel meteen een succes. Maar meteen was het ook wel duidelijk dat bier brouwen meer om het lijf heeft dan wat gemalen gerst koken.

Daar moest ik alles over weten!


Na een paar boeken over brouw processen en het samenstellen van bier recepten te hebben verslonden volgden al vlug enkele brouwsels naar eigen recept die ook werden gesmaakt door vrienden en familie. 

Vervolgens ging ik in Merelbeke een 'echte' brouwer opleiding volgen (Technicus Fermentatieprocessen Bieren) en wegens niet te stoppen goesting ook nog de masterclasses van dezelfde brouw opleiding in Anderlecht.

Van een uit de hand gelopen hobby gesproken....

The mouth of perfectly happy men is filled with beer.